Technológia

Cégünk fő profilja a műanyag alkatrészek fröccsöntése, festése, lakkozása.
Főbb termékeink autó külső és belső burkolati elemek TIR 1-es és TIR 2-es beszállítóként, szabadidőgép alkatrészeinek, elektronikai termékekhez részegységek gyártása.

GÉPPARKUNK

12 db Arburg műanyag fröccsöntő gép.

FRÖCCSÖNTÉS

Vállaljuk műanyag alkatrészek gyártását, fröccsöntését (max. 500t záróerő). Gépeink a legkorszerűbb technológiával rendelkeznek.
A pár grammos termékektől egészen az 1500g -os alkatrész fröccsöntésére alkalmasak (ez kb. 1100cm2 vetített felületű terméknek felel meg).
Több alkatrészből álló termék esetén (fém, műanyag, kombinált) kézi összeszerelést is vállalunk. A szereléshez szükséges sablonokat, célszerszámokat elkészítjük.

Mivel a teljes folyamatot, (alkatrész tervezés, termékfejlesztés, szerszámozás, fröccsöntés. festés) egy cégen belül el tudjuk végezni, a problémákat azonnal képesek vagyunk kezelni és szinte nullára csökkenteni. Az alkatrészek cégen belüli szállítása is kisebb kockázatot jelent, mint ha cégen kívül lenne a festés.

ÁLTALUNK FELHASZNÁLT MŰANYAG TÍPUSOK
PE, PP, PS, ABS, PA/ABS, PC, PC/ABS, PC/PBT, PA 6, PA 6.6, POM, PPS, PVC, PLA…

 

FESTÉS, LAKKOZÁS

Vállaljuk alkatrészek festését, lakkozását igény szerinti rétegben, zárt automata festőrendszerben.
2008 elején indítottuk el Németországi cég által gyártott és beüzemelt mai legújabb technikai színvonalnak megfelelő, teljesen új festőüzemünket.

Vállaljuk alkatrészek festését, lakkozását igény szerinti rétegben, zárt automata festőrendszerben.
2008 elején indítottuk el Németországi cég által gyártott és beüzemelt mai legújabb technikai színvonalnak megfelelő, teljesen új festőüzemünket.
A festés zárt rendszerben, állandó tisztatérben történik. A festőüzem kialakításából adódik, hogy korlátlan festékréteg felvihető az alkatrészre a folyamatos festés megszakítása nélkül nedves-nedves rendszerben is.
Műanyag alkatrészek esetében (kivétel ABS alapanyagra) szükséges alapozó használata. A szín egy következő réteg.
A harmadik réteg, esetleg negyedik lakkréteg, ami a bevonatot megvédi az erős napfény károsító hatásától, vagy vegyszerektől, mechanikai igénybevétel hatásaitól.
Van olyan igény is a piacon, amikor egy különleges esztétikai hatás érdekében 6-8 lakkréteget kell felvinni az alkatrész felületére.
Pl. luxusautók díszítő elemeire.

Alsó konvejor pályán történik az alkatrészek mozgatása az esetleges technológia közbeni sérülések elkerülése végett, valamint a termelékenyebb folyamat megvalósítása végett. Az egyenletes festékréteg vastagságot, és az állandó színhelyességet a festék automata szórástechnikával történő felvitelével biztosítjuk. A szóráskor nem hasznosuló festékködöt alsó, hátsó és oldalsó vízfüggönnyel fogjuk fel, és távolítjuk el a szórótérből, így biztosítva a szórótérben a levegő tisztaságát, az alkatrészek szennyeződés mentes felületét, tökéletes minőségét. A festékbevonat szárítására használt szárítóberendezésünk alkalmas akár a 125 Cfok tárgyhőmérsékletű szárításra is.
Alkalmasak vagyunk bármely festékrendszer használatára. Levegőn száradó, 60, 80, 90, 100, 110, 125 C száradó festékrendszert fel tudunk használni, biztosítva a tökéletes keménységű festékbevonat létrejöttét.
Technológiánkkal nagy sorozatú alkatrészeket rendkívül költséghatékonyan tudunk festeni.

ULTRAHANGOS HEGESZTÉS (20KHz)

Fémbetét beültetés.
Két műanyag alkatrészt ragasztás helyett ultrahangos hegesztéssel illesztünk össze, valamint műanyagba beültetünk acélcsavart, ami szintén megbízhatóbb a ragasztásnál.
Pl. Az Suzuki Ignis hátsó ajtófogantyúja 4 db. acélcsavarral van rögzítve a hátsó ajtóhoz. A 4 db. csavar ultrahangos rezgetéssel fel van melegítve 1-2 másodperc alatt úgy, hogy a műanyagot megolvasztva beleolvad a műanyagba, aztán a műanyag megszilárdul, és biztos kötést eredményez. A 20KHz-es technológiával széleskörű felületméret összehegesztéseket ki tudunk elégíteni.

SZERSZÁMTERVEZÉS

A termékek fejlesztésében, valamint a gyártószerszámok tervezésében, elkészítésében is aktívan részt veszünk. Saját szerszámkészítő és szerszámkarbantartó műhellyel is rendelkezünk. Szerszámgyártási képességünk: 1000×500 mm, nagyobb szerszámoknál külső szerszámkészítő cégekkel állunk szoros kapcsolatban.