Alkatrész festés

Vállaljuk alkatrészek festését, lakkozását igény szerinti rétegben, zárt automata festőrendszerben.
2008 elején indítottuk el Németországi cég által gyártott és beüzemelt mai legújabb technikai színvonalnak megfelelő, teljesen új festőüzemünket.
A festés zárt rendszerben, állandó tisztatérben történik. A festőüzem kialakításából adódik, hogy korlátlan festékréteg felvihető az alkatrészre a folyamatos festés megszakítása nélkül nedves-nedves rendszerben is.
Műanyag alkatrészek esetében (kivétel ABS alapanyagra) szükséges alapozó használata.
A szín egy következő réteg.

A harmadik réteg, esetleg negyedik lakkréteg, ami a bevonatot megvédi az erős napfény károsító hatásától, vagy vegyszerektől, mechanikai igénybevétel hatásaitól.
Van olyan igény is a piacon, amikor egy különleges esztétikai hatás érdekében 6-8 lakkréteget kell felvinni az alkatrész felületére.
Pl. luxusautók díszítő elemeire.

Alsó konvejor pályán történik az alkatrészek mozgatása az esetleges technológia közbeni sérülések elkerülése végett, valamint a termelékenyebb folyamat megvalósítása végett. Az egyenletes festékréteg vastagságot, és az állandó színhelyességet a festék automata szórástechnikával történő felvitelével biztosítjuk. A szóráskor nem hasznosuló festékködöt alsó, hátsó és oldalsó vízfüggönnyel fogjuk fel, és távolítjuk el a szórótérből, így biztosítva a szórótérben a levegő tisztaságát, az alkatrészek szennyeződés mentes felületét, tökéletes minőségét. A festékbevonat szárítására használt szárítóberendezésünk alkalmas akár a 125 Cfok tárgyhőmérsékletű szárításra is.

Alkalmasak vagyunk bármely festékrendszer használatára. Levegőn száradó, 60, 80, 90, 100, 110, 125 C száradó festékrendszert fel tudunk használni, biztosítva a tökéletes keménységű festékbevonat létrejöttét.
Technológiánkkal nagy sorozatú alkatrészeket rendkívül költséghatékonyan tudunk festeni.